Kasvualustat

Kasvualustojen reseptejä:

1. Agaragar liuos petrimaljoille ja koeputkille

  • 15 g kaurahiutaletta tai jauhoa (luomu)
  • 9 g agar-agaria (luomu)
  • 500 ml vettä

2. Jyväkasvualusta

  • 2 kg luomurukiinjyviä
  • 8 g kipsiä
  • 1,5 litraa vettä

3. Sahanpurukasvualusta

  • lehtipuupurua 350 g (49 %)
  • haapa/Leppäkuiviketta 170 g (24 %)
  • luomukauralesettä 170 g (24 %)
  • kipsijauhoa 40 g (3 %)
  • +vettä 1000 g (tavoite 60-65% kosteus)

 

Luomun käyttö kasvualustoissa ei ole vain periaatekysymys. Tavanomaisessa viljassa ja muissa tuotteissa voi olla torjunta-ainejäämiä, joihin sienirihmasto reagoi negatiivisesti.

 

Edit

Erkki 13.3.2015

Mehiläisempää mehiläishoitoa 25.-26.3.2023

Mehiläisempää mehiläishoitoa 25.-26.3.2023

Kurssin ajankohta 25.-26.3.2023, molempina päivinä klo 9.00 - 14.00 Keväisestä Erkin pitämästä ”Mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesillä” -kurssista on jo muodostumassa perinne – pidettiinhän ensimmäinen kurssi jo 2016. Toisaalta kokemus ja ajattelu mehiläisistä ja mehiläishoidosta karttuu ja - voisi kai sanoa – radikalisoituu. Vuoden 2023 kurssi tulee olemaan sisällöltään jo melko erilainen kuin 2016-21 kurssit eli aikaisempi osallistuminen ei ole lainkaan syy olla osallistumatta tälle kurssille. Osallistua voi millä taustatiedon tasolla hyvänsä vaikka toki jonkinlainen pohjatieto...

Meistä tuli LAND-keskus

Meistä tuli LAND-keskus

Iso-orvokkiniitty hyväksyttiin lokakuussa LAND-keskukseksi eli permakulttuuria esitteleväksi mallitilaksi. LAND on lyhenne sanoista learning (oppiminen), activities (toiminta), demonstration (esittely) ja network (verkosto). LAND-keskusten verkosto on saanut alkunsa...

lue lisää
Vihannesmaa

Vihannesmaa

Tänä keväänä kävi niin onnellisesti, että tyttäremme Pinja tuli meille kesätöihin valmistuttuaan agrologiksi kestävän maatalouden linjalta. Ensimmäisenä hommanaan hän on laittanut kuntoon vihannesmaamme. Kuvassa olemme talkoovoimin perustamassa kasvimaata. Yhden...

lue lisää

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!