Suosittu Iso-orvokkiniityn Permakulttuurin Perusteet -kurssi pidetään tänäkin vuonna. Kurssi on viikonlopun mittainen ja vastaa muodoltaan kansainvälistä ”Permaculture Introduction Course” (PIC) kurssia. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua permakulttuuriin, sen suunnittelumenetelmiin, periaatteisiin ja työkaluihin käytännönläheisellä tavalla. Oppimisympäristönä toimii Iso-orvokkiniitty, jossa Erkki ja Marja kehittävät permakulttuuria pohjoisiin olosuhteisiin. Paikka hyväksyttiin permakulttuurin LAND-keskukseksi eli mallitilaksi 2022.

Kurssilla käsitellään kokonaisvaltaisesti, miten voit soveltaa permakulttuuria elämässäsi: ruuan tuotannossa, asumisessa, omavaraisessa energiantuotannossa ja sosiaalisessa elämässä. Kurssi sisältää sekä teoriaa ja että käytännön esimerkkejä ja käytännönläheisiä harjoituksia, samalla tutustutaan Iso-orvokkiniityn ratkaisuihin ja osallistujat  työstävät halutessaan omia projektejaan oppimansa perusteella. 

Opettajat:

Kurssin opettajina toimivat Marja Nuora ja Erkki Pöytäniemi. Marjalla ja Erkillä on tutkinnot maatalousalalta ja vuosien kokemus luomuelintarvikealalta. Marja toimii maisemansuunnittelijana ja Erkki on luomualan yrittäjä. Permakulttuurista Marja ja Erkki innostuivat 2013 ja he aloittivat oman permakulttuuriprojektinsa 2014 hankkiessaan Iso-orvokkiniityn Karjalohjalta. Kumpikin on suorittanut permakulttuurin PDC-kurssin ja opettajakoulutuksen, molemmilla on myös permakulttuuridiplomi tekeillä.

Iso-Orvokkiniitty

Iso-orvokkiniityllä kurssilaiset pääsevät tutustumaan Marjan ja Erkin ekologiseen elämäntapaan. He asuvat saviolkipaalitalossa, jossa sähkö tuotetaan aurinkopaneelein ja tuulimyllyllä, vesi tulee omasta kaivosta ja jätevedet käsitellään omalla tontilla pajukkopuhdistamossa. Tutustumaan pääsee myös myös mehiläishoitoon, sieniviljelyyn, keittiöpuutarhaan, ja nuoreen metsäpuutarhaan. 

Kahden edellisen vuoden kävijöille kurssi on ollut innostava ja mieleenpainuva kokemus. Viime vuoden kurssista voi lukea lisää tästä: Intensiivinen viikonloppu Permakulttuurin Perusteet -kurssilla.

Tervetuloa mukaan!

Käytännön asiat:

Aika: 17.-18.8.2024, klo 10-17:30 molempina päivinä, saapua voi jo perjantai-iltana 16.8.

Paikka: Iso-orvokkiniitty, Varkalahdentie 33, 09120 Karjalohja

Hinta: 110 € (31.5.2024 mennessä ilmoittautuville 90 €)

Enintään joka kymmenes kurssilaisista voi osallistua alennettuun 30 € hintaan perustelluista syistä.

Kurssimaksuun sisältyy kahvit ja kasvis/vegaaninen lounas. Lauantaina sauna. Majoitus on mahdollista teltassa Iso-orvokkiniityllä. 

Ilmoittautuminen 5.8.2024 mennessä maksamalla kurssin verkkokaupassamme

Tiedustelut s-postilla: info (ät) iso-orvokkiniitty.fi

Linkki Iso-Orvokkiniityn kotisivuihin: https://iso-orvokkiniitty.fi

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!