Esittely:

Järjestimme viime elokuussa ensimmäisen Permakulttuurin Perusteet -kurssimme ja tänä kesänä se saa jatkoa. Kurssi on viikonlopun mittainen ja vastaa muodoltaan kansainvälistä ”Permaculture Introduction Course” (PIC) kurssia. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua permakulttuuriin, sen suunnittelumenetelmiin, periaatteisiin ja työkaluihin käytännönläheisellä tavalla. Kurssin paikkana toimii Iso-orvokkiniitty – permakulttuurihanke ja -paikka, jossa Erkki ja Marja kehittävät permakulttuuria pohjoisiin olosuhteisiin. Iso-orvokkiniitty hyväksyttiin permakulttuurin LAND-keskukseksi 2022.

Kurssilla käsitellään kokonaisvaltaisesti, miten voit soveltaa permakulttuuria elämässäsi: ruuan tuotannossa, asumisessa, omavaraisessa energiantuotannossa ja sosiaalisessa elämässä. Kurssi sisältää sekä teoriaa ja että käytännön esimerkkejä ja käytännönläheisiä harjoituksia, joissa tutustutaan Iso-orvokkiniityn ratkaisuihin ja osallistujat  työstävät halutessaan omia projektejaan oppimansa perusteella. 

Opettajat:

Kurssin opettajina toimivat Marja Nuora ja Erkki Pöytäniemi. Marjalla ja Erkillä on tutkinnot maatalousalalta ja vuosien kokemus luomuelintarvikealalta. Marja toimii maisemansuunnittelijana ja Erkki on luomualan yrittäjä. Permakulttuurista Marja ja Erkki innostuivat 2013 ja he aloittivat oman permakulttuuriprojektinsa 2014 ostaessaan Iso-orvokkiniityn Karjalohjalta. Kumpikin on suorittanut permakulttuurin PDC-kurssin ja molemmilla on permakulttuuridiplomi tekeillä.

Iso-Orvokkiniitty

Iso-orvokkiniityllä kurssilaiset pääsevät tutustumaan Marjan ja Erkin ekologiseen elämäntapaan. He asuvat saviolkipaalitalossa, jossa sähkö tuotetaan aurinkopaneelein ja tuulimyllyllä, vesi tulee omasta kaivosta ja jätevedet käsitellään omalla tontilla pajukkopuhdistamossa. Tutustumaan pääsee myös mm mehiläishoitoon, sieniviljelmään, puutarhaan, ja nuoreen metsäpuutarhaan. 

Viime vuoden kurssista pidettiin paljon ja opimme itsekin paljon. Tänä vuonna pidetään vieläkin parempi kurssi!

Käytännön asiat:

Milloin: 15.-16.7..20223, klo 10-17:30 molempina päivinä

Missä: Iso-orvokkiniitty, Varkalahdentie 33, 09120 Karjalohja

Hinta: 90 €

Enintään joka kymmenes kurssilaisista voi osallistua alennettuun 25 € hintaan perustelluista syistä.

Kurssimaksuun sisältyy kahvit ja kasvis/vegaaninen lounas. Lauantaina sauna. Majoitus on mahdollista teltassa Iso-orvokkiniityllä. 

Ilmoittautuminen 10.7.2023 mennessä maksamalla kurssin verkkokaupassamme

Tiedustelut s-postilla: info (ät) iso-orvokkiniitty.fi

Linkki Iso-Orvokkiniityn kotisivuihin: https://iso-orvokkiniitty.fi

Yleisnäkymä Iso-orvokkiniitystä kesäkuussa 2022. 
Iso-orvokkiniityllä on pidetty useita mm sieniviljelyyn, mehiläishoitoon ja rakentamiseen liittyviä kursseja ja työpajoja. 

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!