Keväisestä Erkin pitämästä ”Mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesillä” -kurssista on jo muodostumassa ”perinne” – pidettiinhän ensimmäinen kurssi jo 2016 Patrick Sahlmanin ruotsinkielisen kurssin perään. Myös 2017, 2018, 2019 keväällä pidettiin kurssit; 2019 samansisältöinen kurssi myös englanniksi. Samaan aikaan kokemus mehiläishoidosta ylipäänsä ja erityisesti eri pesämalleilla karttuu. Iso-orvokkiniityllä on tavallisia puisia Farrar-pesiä, ylälistapesiä ja Warré-pesä. Päättyvänä talvena pesiä oli talvehtimassa 7: 4 ylälistapesää ja 3 puista Farrar-pesää.

Kurssi pidetään viimevuotiseen tapaan toukokuussa, mutta sattuneesta syystä sitä ei voida pitää fyysisenä tapahtumana. ”Yleisön pyynnöstä” pidetään se tällä kertaa verkkokurssina. Mikä alusta sille valitaan, on vielä tutkimuksen alla, mutta eiköhän sellainen löydy ja varmasti monet ovat eri videokonferenssi alustojen käyttöä näinä aikoina joutuneet muutenkin harjoittelemaan.

Kirjoituksia mehiläishoidosta tällä sivustolla on jo jonkin verran, mihin voi tutustua ennen kurssille tuloa:

 (Erkki Poytaniemi)
Erkki esittelee ylälistapesän rakennetta 2016 huhtikuussa pidetyllä kurssilla.

Kurssilla käydään läpi mehiläisemmän mehiläishoidon taustalla olevia ajatuksia, pölyttäjien ongelmia nykymaailmassa, mehiläisten biologiaa ja mehiläishoidon perusteita ja käytäntöjä ylälistapesillä. Aamupäivä painottuu mehiläisen ymmärtämiseen ja mikä on mehiläisemmän mehiläishoidon perusta – tässä osiossa Erkki puhuu ja jakaa Powerpoint esityksen osallistujien ruuduille, joten sisältö on pitkälti sama kuin se normaalissakin kurssitilanteessa olisi. Iltapäivällä käydään läpi käytännön mehiläishoitoa ylälistapesillä ja jos sää sallii tämä osa toteutetaan pesillämme siten, että Marja toimii avustajanani ja kuvaa kun käymme läpi pesää ja hoitotoimenpiteitä.

Kurssi keskittyy horisontaaliseen ylälistapesään, mutta käsitellään lyhyesti myös Warré pesä ja sivutaan sitä, miten mehiläisemmän mehiläishoidon filosofiaa voi soveltaa tavanomaisiin latomapesiin.

Kursille ovat tervetulleita kaikki mehiläishoitokokemuksesta riippumatta. Aloittelijoiden kannattaa joka tapauksessa käydä myös ”tavallinen” mehiläishoidon perusteet kurssi. Yhdessä päivässä ei mehiläishoitajaksi opi, mutta toivottavasti innostuu!

Mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesillä -kurssi

Paikka: VERKKO (ilmoitan käytettävän alustan ilmoittautuneille myöhemmin)

Aika: 16.5.2020
klo 9.30 – 16.00

Ohjelma:

9.30    Tervetuliaiskahvit (osallistujien esittelyt)

 (Erkki Poytaniemi)
2016 vuonna oli kurssipäivänä 9.4. vielä liian kylmä pesien avaamiseen, mutta havaintoikkunasta päästiin kurkkaamaan sisään.

10.00  Mehiläisemmän mehiläishoidon taustoja ja mehiläisten biologiaa

12.00  Lounastauko

13.00 Mehiläishoitoa ylälistapesissä perusteita ja käytäntöjä

Sään salliessa Erkki tekee tämän osuuden mehiläistarhalta.

Kurssi päättyy klo 16.00

Lisätietoja kurssista antaa opettaja Erkki Pöytäniemi
erkki (ät) iso-orvokkiniitty.fi
050 5505225

 (Erkki Poytaniemi)
Sään salliessa kurssilla päästään avaamaan pesä.

Kurssin hinta on 40 € (sis. alv 24%).

ILMOITTAUTUMINEN 16.5.2020 kurssille verkkokaupassa.

Facebook tapahtumasivu

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!