Keväisestä Erkin pitämästä ”Mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesillä” -kurssista on jo muodostumassa ”perinne” – pidettiinhän ensimmäinen kurssi jo 2016 Patrick Sahlmanin ruotsinkielisen ylälistäpesäkurssin perään. Myös 2017, 2018, 2019 keväällä pidettiin kurssit; 2019 samansisältöinen kurssi myös englanniksi. Samaan aikaan kokemus ja ajattelu mehiläishoidosta ylipäänsä ja eri pesämalleista karttuu. Iso-orvokkiniityllä on tavallisia puisia Farrar-pesiä, ylälistapesiä ja Warré-pesä. Päättyvänä talvena pesiä oli talvehtimassa 7: 4 ylälistapesää ja 2 puista Farrar-pesää. 

Viime keväänä (2020) pidin kurssin sattuneesta syystä verkkokurssina ja nähtävästi samaan on turvauduttava vielä tänä keväänä. Kurssi pidetään kahtena aamupäivänä 27. ja 28. maaliskuuta, niin ei tarvitse koko päivää istua ruudulla. Kurssiin käytetään GoToMeetig alustaa.

 (Erkki Poytaniemi)
Erkki esittelee ylälistapesän rakennetta 2016 huhtikuussa pidetyllä kurssilla.

Kurssilla käydään läpi mehiläisemmän mehiläishoidon taustalla olevia ajatuksia, mm permakulttuurin näkökulmaa, pölyttäjien ongelmia nykymaailmassa, mehiläisten biologiaa ja mehiläishoidon perusteita ja käytäntöjä ylälistapesillä. Ensimmäinen aamupäivä painottuu mehiläisen ymmärtämiseen ja mikä on mehiläisemmän mehiläishoidon perusta. Toisena aamupäivänä käydään läpi käytännön mehiläishoitoa ylälistapesillä. Kurssi on nyt niin aikaisin keväällä, ettei pesäkäynti tule virtuaalisenakaan kyseeseen, mutta jos kesällä jo oikeatkin tapaamiset ovat mahdollisia, voidaan mahdollisesti pitää täydennyskurssipäivä Iso-orvokkiniityllä.

Kurssi keskittyy horisontaaliseen ylälistapesään, mutta käsitellään lyhyesti myös Warré pesää ja muita mehiläisten hoitotapoja sekä sitä, miten mehiläisemmän mehiläishoidon filosofiaa voi soveltaa tavanomaisiin latomapesiin.

Kurssi rakentuu siten, että kunkin aihealueen yhteydessä jää tilaa myös keskustelulle.

Kursille ovat tervetulleita kaikki mehiläishoitokokemuksesta riippumatta. Aloittelijoiden kannattaa joka tapauksessa käydä myös ”tavallinen” mehiläishoidon perusteet kurssi ennen kuin ottaa mehiläisiä. Yhdessä päivässä ei mehiläishoitajaksi opi, mutta toivottavasti innostuu! 

Kirjoituksia mehiläishoidosta tällä sivustolla on jo jonkin verran, mihin voi tutustua ennen kurssille tuloa:

Mehiläisempää mehiläishoitoa -kurssi

Paikka: VERKKO (Linkin saa kun on ilmoittautunut Holvi-verkkokauppamme kautta.)

Aika: 27.3. ja 28.3.2021
klo 9.00 – 13.00 molempina päivinä

 (Erkki Poytaniemi)
2016 vuonna oli kurssipäivänä 9.4. vielä liian kylmä pesien avaamiseen, mutta havaintoikkunasta päästiin kurkkaamaan sisään.

Ohjelma 27.3.3021:

9.00    Tervetuliaiskahvit (osallistujien esittelyt)

9.30 – 13.00  Mehiläisemmän mehiläishoidon taustoja ja mehiläisten biologiaa 

28.3.2021

9.00 – 13.00 Mehiläishoitoa ylälistapesissä perusteita ja käytäntöjä 

Kurssin sisältö tarkentuu lähiviikkoina.

Lisätietoja kurssista antaa opettaja Erkki Pöytäniemi
erkki (ät) iso-orvokkiniitty.fi
050 5505225

 (Erkki Poytaniemi)
Mahdollisesti kesällä voidaan jo pitää täydennyskurssipäivä paikan päällä. 

Kurssin hinta on 40 € (sis. alv 24%). 

ILMOITTAUTUMINEN kurssille Holvi-verkkokaupassa.

Facebook tapahtumasivu

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!