
Kokeileva permakulttuuritila
Tarkoituksemme on:
– kehittää meille sopivaa kestävää ja ekologista elämäntapaa
– kehittää Iso-orvokkiniitystä terve ekologinen kokonaisuus, jossa on paljon luonnon monimuotoisuutta ja jossa voimme elää hyvin sopusoinnussa luonnon ja ympäristömme kanssa.
– toimia avoimessa vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan ja yhteisön kanssa.
Meistä

Olemme olleet ympäristötietoisia aina ja tehneet uramme luomuviljelyn ja luomuelintarvikkeiden parissa – mikä jo sinänsä edustaa kestävää kehitystä. Kun nuorin lapsemme oli muuttamassa pois kotoa, me päätimme muuttaa ensin. 2013-14 etsimme paikkaa maalta voidaksemme kehittää itsellemme toiveittemme mukaista kestävämpää elämäntapaa – ja päädyimme Karjalohjalle.
Permakulttuuri oli alusta saakka meitä inspiroiva ajattelutapa, joka tarjoaa työkaluja kestävämmän elämäntavan kehittämiseen ja antaa suuntaa eettisempiin valintoihin. Samoihin aikoihin kuin etsimme uutta paikkaamme, aloimme opiskella myös permakulttuuria.
Tavoitteemme on kehittää paikkaamme ja elämäntapaamme permakulttuurin periaatteiden mukaisesti ja jakaa kokemuksiamme muiden kanssa. Toivottavasti voimme inspiroida ja antaa malleja! Jokaisen täytyy kuitenkin toimia omista lähtökohdistaan, mutta toisten kokemuksista voi oppia.
Kursseja ja tapahtumia
Järjestämme Iso-orvokkiniityllä kursseja, työpajoja, avoimien ovien päiviä ja tapahtumia liittyen permakulttuuriin ja kestävään elämäntapaan. Päivitämme tietoja tänne ja Facebook sivullemme.


Apicentric Beekeeping and Caring for Bees
online course 22. and 23. April 2023 Erkki has held courses on Apicentric Beekeeping every spring since 2016. The courses have been in Finnish apart from a 2019 course in English. First the courses were in Karjalohja but since Covid19 (2020) they have been online,...
Mehiläisempää mehiläishoitoa 25.-26.3.2023
Verkkokurssi. Kurssin ajankohta 25.-26.3.2023, molempina päivinä klo 9.00 - 14.00 Keväisestä Erkin pitämästä ”Mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesillä” -kurssista on jo muodostumassa perinne – pidettiinhän ensimmäinen kurssi jo 2016. Toisaalta kokemus ja ajattelu...
Avointen ovien päivät Iso-orvokkiniityllä
(for English scroll down) Tervetuloa tutustumaan Iso-orvokkiniityn permakultuuritilaan ja ekologiseen elämäntapaan, avointen ovien päivinä perjantaina 9.9.2022 ja lauantaina 8.10.2022 . Tarjolla on kahvia/teetä ja korvapuusteja kesäkahvilatyyliin. Myös lapset ja...
Permakulttuuria
Kehitämme Iso-orvokkiniittyä permakultturin inspiroimina, pyrkien noudattamaan permakulttuurin eettisiä periaatteita ja permakulttuurin suunnittelutyökaluja hyödyntäen.
Permakulttuurin perusteet -kurssi 20.-21.8.2022
Esittely: Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua permakulttuuriin, sen suunnittelumenetelmiin, periaatteisiin ja työkaluihin käytännönläheisellä tavalla. Kurssin paikkana toimii Iso-orvokkiniitty - permakulttuuriprojekti, jossa Erkki ja Marja kehittävät...
Vihannesmaa
Tänä keväänä kävi niin onnellisesti, että tyttäremme Pinja tuli meille kesätöihin valmistuttuaan agrologiksi kestävän maatalouden linjalta. Ensimmäisenä hommanaan hän on laittanut kuntoon vihannesmaamme. Kuvassa olemme talkoovoimin perustamassa kasvimaata. Yhden...
Monivuotiset vihannekset -kirja
Philipp Weissin, Annevi Sjöbergin ja Daniel Larssonin kirja Fleråriga grönsaker on nyt käännetty suomeksi ja julkaisemme sen omakustanteena nimellä Monivuotiset vihannekset toukokuussa. Kirja tuli todella tutuksi käännöstyön kuluessa, se on kyllä todella innostava...
Katso Ville Mikaelin ”Permakulttuuria Iso-orvokkiniityllä” -videot (2022)
Viimeiset postaukset
Kirjoittelemme Iso-orvokkiniityn tapahtumista, suunnitelmista ja ajatuksistamme voimiemme ja ehtimisemme mukaan. Aloitimme jo 2014 ,joten postauksia taaksepäin selaamalla, voit seurata, mitä kaikkea täällä on tapahtunut 2014 alkaen. Tervetuloa tutustumaan!
Permakulttuurin perusteet -kurssi 20.-21.8.2022
Esittely: Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua permakulttuuriin, sen suunnittelumenetelmiin, periaatteisiin ja työkaluihin käytännönläheisellä tavalla. Kurssin paikkana toimii Iso-orvokkiniitty - permakulttuuriprojekti, jossa Erkki ja Marja kehittävät...
Vihannesmaa
Tänä keväänä kävi niin onnellisesti, että tyttäremme Pinja tuli meille kesätöihin valmistuttuaan agrologiksi kestävän maatalouden linjalta. Ensimmäisenä hommanaan hän on laittanut kuntoon vihannesmaamme. Kuvassa olemme talkoovoimin perustamassa kasvimaata. Yhden...
Monivuotiset vihannekset -kirja
Philipp Weissin, Annevi Sjöbergin ja Daniel Larssonin kirja Fleråriga grönsaker on nyt käännetty suomeksi ja julkaisemme sen omakustanteena nimellä Monivuotiset vihannekset toukokuussa. Kirja tuli todella tutuksi käännöstyön kuluessa, se on kyllä todella innostava...
Mehiläisempää Mehiläishoitoa verkkokurssi ja tapaaminen 2022
Kurssin ajankohta 9.-10.4.2022 Keväisestä Erkin pitämästä ”Mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesillä” -kurssista on jo muodostumassa perinne – pidettiinhän ensimmäinen kurssi jo 2016 Patrick Sahlmanin ruotsinkielisen ylälistäpesäkurssin perään. Myös 2017, 2018,...
Erkin permakulttuuridiplomityö
Hyvää Uutta Vuotta kaikille, jotka seuraavat meidän touhuja! Kuten tarkkaavaisimmat ovat ehkä huomanneet me molemmat - siis Marja ja Erkki - teemme parhaillamme permakulttuuridiplomejamme. Diplomihan kuuluu permakulttuurin koulutusjärjestelmään sikäli, että vain...
In Erkki’s kitchen (pesto)
1.7.2020 We live in the countryside trying to follow an ecological lifestyle and have quite a big garden where we try to homestead following permaculture principles and produce all kind of stuff and even foraging wild food and growing some unusual things like shiitake...
Kasvispestoa
Hiljattain postailin taas kasvispestojani Instagrammissa, mistä aina seuraa että joku kysyy reseptiä. Täytynee siis kirjoitella, siitä miten pestoa teen - enemmän esimerkinomaisesti kuin valmiina resepteinä. Valkosipulin kiekuroita ja mäkimeiramia. Minulla peston teko...
KAHDENKÄDENTALIKOIDEN ENNAKKOTILAUS 2022
Kahdenkädentalikot ovat tehokkaita työkaluja permakulttuuriseen ja luonnonmukaiseen puutarhaan maan muokkaaniseksi sitä kääntämättä (englanniksi ”broadfork”, ranskaksi ”la grelinette” tai ”la fourche” – ranskalaiset...
Penninvenytyskulttuuria
Niin se vaan on taas yksi pimeä ja kylmä talven selkä ylitetty Iso-orvokkiniityllä. Pimeys ja kylmyys tarkoittaa sisälle vetäytymistä ja myös jonkinlaista itsetarkastelua ja uusiutumista. Ja kyllähän se sitten vie oman aikansa herätä tästä talviunesta. Molemmat olemme...