Permakulttuuri

Permakultturiaiheiset blogipostaukset.

 

Iso-orvokkiniittyä kehitetään permakulttuurin hengessä. Permakulttuurin ideanahan on toimia niin, että käytämme harkiten ja paremminkin rikastutamme ja vaalimme maapallon luonnonvaroja ja meillä käytössä olevia resursseja, emmekä kuluta niitä loppuun ja vie mahdollisuuksia tulevilta sukupolvilta. Jotta pystymme toimimaan kestävästi, tarvitsemme suunnittelu-  ja toimintaperiaatteita, jotka ohjaavat työtä oikeaan suuntaan ja paljon hyviä käytännön ideoita ja kokeiluja, mikä voi toimia. Permakulttuuri onkin ennen kaikkea suunnittelumenetelmä.

Maailmalla jatkuvasti kasvava permakulttuurista kiinnostunut yhteisö on kehittänyt toimintatapoja, jotka auttavat levittämäään tietoa ja viemään eteenpäin hyviä ideoita. Yhteisön puitteissa kehitetään myös käytäntöjä, miten parhaiten toteuttaa asioita yhdessä ja innostaa ihmisiä muuttamaan elämäänsä kestävämmälle pohjalle.

Olemme molemmat (Marja 2013, Erkki 2014) käyneet ns PDC (Permaculture Design Course) kurssin, mikä onkin suositeltava tapa hypätä mukaan permakulttuuriliikkeeseen. Molemmat suunnittelemme myös permakulttuuridiplomin suorittamista.

Suomen Permakulttuuriyhdistys perustettiin 2016 ja Marja on hallituksen jäsen ja ns LAND koordinaattori Suomessa.

 

Näille sivuille kokoamme omaa oppimispolkuamme permakulttuurin parissa teemoilla

 

Permakultturiaiheiset blogipostaukset.

 

 

edit:

  • Erkki 25.11.2017
  • Erkki 22.9.2015
  • Marja 17.6.2014
  • Marja 6.6.2014

Vastaa