Lauantaina 14.6. lisäsin toiset osastot jaokkeiden alle. Toisesta Kumpulan pesästä (A01), missä ei ollut vielä munintaa, en nytkään havainnut munintaa, mutta se ei kyllä todista mitään. Muissa oli selvästi sikiöintiä.

Lauantai-iltana lueskentelin Mehiläishoito-opasta ja totesin, että uuteen laatikkoon olisi pitänyt siirtää pari kehää sikiöalasta, joten tein sen kaikille pesille sunnuntaina 15.6. Eli 4. ja 7. kehä vaihtoivat paikkaa ylhäältä alas. Hiukan turhaa pesien availua, mutta tässähän vasta harjoitellaan.

 (Erkki Poytaniemi, Erkki Pöytäniemi)

Vaihdoin pari kakkua ylhäältä alas. Kuhnurikennon lisäämisen yhteydessä meni vielä kolmas kakku alas.

 (Erkki Poytaniemi, Erkki Pöytäniemi)

Emo näkyvissä.

Keskiviikkona 18.6. karjalohjalainen mehiläishoitaja Hannu Salonen kävi katsomassa pesiä ja erityisesti ykköspesän munintatilannetta. Kyllähän sieltä tarkkaan katsomalla munintaa löytyi ja nyt jo ihan selkeästi havaittavia toukkia. Kaikki siis kunnossa. Samalla lisättiin kaikkiin yläosastoihin kuhnurikehät varroantorjuntaa ajatellen.

 (Erkki Poytaniemi, Erkki Pöytäniemi)

Kun aurinko hiukan muistaa paistaa, niin lento on vilkasta.

Lauantaina 21.6. kurkkasin pesiin. Kolmos-pesän kuhnurikenno oli jo melkein täyteen rakennettu ja muutenkin pesä vaikutti aika täydeltä, joten päätin lisätä siihen kolmannen laatikon päälle. Sinne siirsin reunoilta kaksi kakkua toisesta osastosta. Samalla lisäsin punkinlaskentalevyn kolmospesään. Olisikohan pitänyt laittaa sulkuristikko kakkos- ja kolmoslaatikon väliin?

 (Erkki Poytaniemi, Erkki Pöytäniemi)

Kolmospesän kuhnurikenno oli jo melkein kokonaan rakennettu kolmessa päivässä.

Kakkospesän kuhnurikennostoa oli vasta aloiteltu ja muutenkin siellä on vähemmän porukkaa, joten sille en antanut lisälaatikkoa. Ykköspesää en avannut. Kelithän ovat olleet varsin viileät, mutta iltapäivään osui aurinkoinen hetki. Ylimääräiset laatikot ym täytyy varastoida pesässä välikaton päällä kun ei muutakaan paikkaa ole.

Muistiinpanoihin käytän BeeBookkia iPhonella, mikä tuntuu aika näppärältä, kun logiikkaan ensin pääsi kiinni.

 

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!