Viimeisestä talonrakennuspostauksesta on taas kulunut aikalaila aikaa… Viimeiset postaukset käsittelivät tulisijojen muurausta keväällä 2017 ja savirappausta syyskuulle 2017 asti. Yritän koota koosteen siitä, mitä sen jälkeen – syyskuusta 2017 – on tapahtunut, vaikka osittain aikaa on jo kulunut niin paljon, ettei kaikkea edes muista. Onneksi jonkinlaisia kuvia – jos ei muuta niin kännykällä otettuja – on matkan varrelta. Oleellista on tietysti se, että syksystä 2018 lähtien olemme asuneet täällä, vaikka tekemistä toki on vieläkin runsaasti. Tässä ensimmäinen osa vuodenvaihteeseen 2017/18 asti. Eli ihan huippuajankohtaista tämä ei ole, mutta mennään kuitenkin aikajärjestyksessä…

Syyskuun alussa Erkki pääsi tekemään lautalattioita. Tässä makuuhuoneen lattia tekeillä.
Työhuone talon itäpäässä koolattuna ja odottamassa lattialaudoitusta.
Savilattia jatkuu keittiöstä olohuoneen ison ikkunan eteen. Aaltomuoto aiheutti pientä haastetta, mutta onnistui lopulta ihan siististi. Olohuoneen lautalattia tekeillä.
Syyskuun 2017 ohjelmaan kuului myös vesijohdon vetäminen kaivolta talolle. Keli oli ”ihanteellinen” – märkänä syksynä kaikki oli liejussa.
Luovuimme vuokra-asunnostamme kylällä lievästi sanottuna hiukan etuajassa. Kokeilimme taas asumista asuntovaunussa, joka parkkeerattiin talon alle puutarhaan, mutta ei se liejun keskellä oikein maistunut.
Lattiaa syntyi myös parvelle.
Talo lännestä syyskuun lopulla 2017, ennenkuin viemäröintiä varten tehtiin kaivanto juuri tästä.
Toimiston lattia käsiteltiin OsmoColorilla, mutta muualla sitä ei enää käytetty kun todettiin, ettei se olekaan ”myrkytön” (sisältää alifaattisia hiilivetyjä). Tämän jälkeen siirryttiin käyttämään Auron tuotteita (maahantuoja Suomenluonnonmaalit).
Työ eteni myös ulkopuolella: Santeri ja apumies laittavat terassin kattoa.
Puulattia on tehty ja savilattian ensimmäinen kerros. Pahvit suojana.
13.10.2017 alan siirtää toimistoani sisään, sillä muutakaan työpistettä ei ole. ”Organic Food Finland” moves in.
Lattialämmityksen jakotukki kylpyhuoneessa. Energiaratkaisujen pohdintaa sitten erikseen myöhemmin.
Marja viimeistelee eteläseinän savirappausta. Kattolaudoituksen ja saviseinän sauma alkoi irvistää kuivuessaan, joten savirappausta oli lisättävä.
Syksyistä säätä lokakuun 21. pv 2017. Näkymä idästä.
Olohuoneen lattia käsitelty Auron lattialakalla. Savilattiaosuudet vielä kesken.
Näkymä keittiöön myös 25.10.2017.
Lokakuun 25 pv kaivetaan viemäri pajukkopuhdistamolle. Pajukkopuhdistamon pumppukaivo vaatii myös sähkön. Matkan varrella on myös tulevan maakellarin paikka, joten sinne vedetään valmiiksi vesijohto. Panu kaivannossa.
Seuraavana päivänä näyttää talvelta, mutta pysyvä lumi tuli vasta tammikuun puolivälissä.
Sakokaivo
Musta sakokaivo vasemmalla, harmaa pumppukaivo oikealla. Pajukkopuhdistamosta erikseen myöhemmin.
Lokakuun 14 pv tehdään keittiön savilattian viimeistä kerrosta Jaakon kanssa.
Loppuvuosi ja alkuvuosi 2018 asuttiin Puujärvellä Veli-Pekan idyllisessä kesämökissä. Tammikuussa alkoi tulla hiukan turhan kylmä ja saimme onneksi vuokrattua rivitaloasunnon kylältä kevääksi.

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!