SYÖTÄVÄT METSÄPUUTARHAT JA KASVIHUONESUUNNITTELU- KURSSI

JEROME OSTENTOWSKI

Viileän ilmaston permakulttuurikurssi

Jerome Ostentowski

La 19.9. klo 9-16 teoriapäivä Överbyssä Espoossa, Pehtorinkuja 3

Su 20.9. klo 10-17 käytännön suunnittelutyöpaja Iso-orvokkiniityllä Karjalohjalla, Varkalahdentie (iso-orvokkiniitty.fi).

(same in english)

Tule oppimaan syötävistä metsäpuutarhoista pohjoisen ilmastossa ja

kasvukauden pidentämisestä passiiviaurinkokasvihuoneissa!

Syyskuun loppupuolella tuomme Suomeen permakulttuuriasiantuntija Jerome Osentowskin Central Rocky Mountain Permaculture Institutesta Coloradosta kurssittamaan viileän ilmaston permakulttuurista, syötävistä metsäpuutarhoista ja passiiviaurinkokasvihuoneista. Jerome on jo yli 30 vuoden ajan ylläpitänyt viileän ilmaston permakulttuurikeskusta 2000 metrin korkeudella Kalliovuorilla (kts. www.crmpi.org) ja on näin ollen yksi kokeneimpia kylmän ilmaston permakulttuuriopettajia.

Lauantain teoriapäivänä Jerome kertoo metsäpuutarhasuunnittelun ja kasvihuonesuunnittelun perusteista ja yksityiskohdista. Sunnuntaina on mahdollista osallistua käytännöllisempään kenttäpäivään Iso-Orvokkiniityn tulevalla permakulttuuritilalla, jossa kasvihuone ja metsäpuutarhat ovat molemmat oleellisia osasia parhaillaan rakenteilla olevassa permakulttuurin mallikohteessa.

Ostentowskilta ilmestyy juuri kirja  ”The Forest Garden Greenhouse” joka julkaistaan samoihin aikoihin hänen Suomen vierailunsa kanssa.

(http://crmpi.org/about/the-forest-garden-greenhouse-by-jerome-osentowski/)

Syötävät metsäpuutarhat (engl. forest garden) ovat ekologian periaatteiden mukaan suunniteltuja ruokaa ja muita tarpeellisia materiaaleja tuottavia ekosysteemeitä. Ne ovat monimuotoisia, pitkälti itse itseään ja viljavuuttaan ylläpitäviä kokonaisuuksia, jotka paitsi tuottavat marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, kuituja, yrttejä ym, myös kohentavat ja ylläpitävät ympäristön tilaa.

CRMPI on tunnettu erityistä ”Ilmastopatteri”-tekniikkaa hyödyntävistä kasvihuoneistaan, jotka varastoivat aurinkoisten päivien ylimääräisen lämmön maaperään, josta se on käytettävissä yksinkertaisen termostaatin ja tuulettimien avulla lämpötilan laskiessa.

Kurssin hinta on lauantailta 40 euroa ja sunnuntailta 25 euroa.

Lauantaina omakustanteinen ruokailu Överbyn lounaskahvilassa http://www.premiumcatering.fi/fi/margreteberg/, sunnuntain käytännön päivänä keittolounas sisältyy hintaan.

Kurssin opetuskieli on englanti ja Jeromen touhuihin voi alustavasti käydä tutustumassa esim. täällä https://pohjoinenpermakulttuuri.wordpress.com/2010/09/07/viilean-ilmaston-esimerkkeja-kalliovuorilta/

Ilmoittautumiset 4.9.2015 mennessä Marja Nuoralle marja@kurmakka.fi

Ilmoita nimi ja osoite sekä haluatko vain toiseen vai molempiin päiviin! Laskutamme kurssin maksun etukäteen.

Tiedusteluihin kurssin sisällöstä ym. vastaa Mari Korhonen

pohjoinenpermakulttuuri@gmail.com

Huom. Mikäli haluaisit ammattilaisen suunnitteluapua omaan metsäpuutarha-

tai kasvihuoneprojektiisi, voi Jerome tehdä myös konsultointikäyntejä

kurssiviikonlopun jälkeen ma-ke. Tiedustelut Marilta

pohjoinenpermakulttuuri@gmail.com

The Forest Garden Greenhouse

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!