Tervetuloa mukaan ymppäämään syötäviä sieniä pölkkyihin !

(Scroll down for English)

Ymppäämme sieniymppejä (useita eri lajeja) puupölkkyihin ja puhumme sienten ulkoviljelystä. Tavoitteena on vähintään 100 pölkyn ymppääminen, joten talkooväkeä tarvitaan.

Ennen töihin ryhtymistä puhumme puolisen tuntia sieniviljelystä ja siitä mitä pölkkyihin ymppäämisellä tavoitellaan. Sitten siirrymme ryhmissä käytännön hommiin.

Ymppääminen tapahtuu kolmessa vaiheessa:
1) porataan 12mm reikiä pölleihin
2) täytetään reiät sieniympillä
3) peitetään reiät mehiläisvahalla 
Lisäksi merkitään pöllit, että tiedetään, mitä on ympätty.

Tarkempia ajatuksia tulee myöhemmin täällä blogissamme.

Talkoolaisilta toivotaan mukaan mahdollisimman paljon akkuporakoneita ladattuine akkuineen. Myös 12 mm puuporia tarvitaan, mutta ei ole välttämätön. Paikalla ei ole sähköä ja yhdellä akulla poraa reiät 1-2 pölkkyyn. Jos aurinko paistaa, voidaan aurinkopaneelilla ladata osa akuista, joten myös laturi on hyvä olla mukana.

Samalla voitte tutustua Iso-orvokkiniittyyn ja ajatuksiimme sen kehittämiseksi permakulttuuriseksi metsäviljelytilaksi.

Ilmoittautukaa joko Facebook tapahtumassa tai sähköpostitse erkki@kurmakka.fi tai marja@kurmakka.fi  

Ilmoitelkaa kyytejä Facebook tapahtumassa, jos olette tulossa autolla tai tarvitsette kyydin. Karjalohjalle pääsee Helsingistä bussilla, joka on perillä klo 12 (lähtee klo 10). Pois pääsee bussilla klo 20.00. Tarkistakaa Matkahuollon sivulta. Bussilta on parin kilometrin kävely.

Aloitetaan klo 10, mutta bussilla tulevat ehtivät hyvin myös mukaan, koska työ venyy kuitenkin useille tunneille. Talkoot kestävät koko päivän.

Keitetään tulijoille riittävästi kasviskeittoa, teetä, kahvia ym evääksi, mutta omia eväitäkin voi toki ottaa mukaan. Sään mukainen varustus. Paikalla ei ole rakennuksia, joten koko aika ollaan ulkona. Keittomahdollisuus on. Kompostoiva ulkohuussi.

 (Erkki Poytaniemi, Erkki Pöytäniemi)

Viime vuonna ymppäsin 10 pölkkyä puutappiympeillä – nyt siis tavoitteena 100 pölkkyä.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
English
On 29th March we will have ”talkoo” workshop for inoculating logs with different mushroom with the aim to grow mushroom in an outdoor setting. We aim to inoculate at least 100 logs.

If possible participants should have with them a cordless drill and charged batteries as the site is off-grid.

Contact us for details if you would like to participate and can not understand the above text: erkki@kurmakka.fi or marja@kurmakka.fi

 

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!