Pari linnunpönttöä (varpuspöllö ja puukiipijä) ostettiin Karjalohjan torilta viime kesänä. Nyt käytiin tekemässä hiukan suurempi investointi lintujen asuntoihin Birdlifen myymälässä Viikissä. Tinttipönttöjä kahta laatua, 2 kottaraispönttöä, mustarastaan laatikko, uuttukyyhky, pajulintu ja varpuspöllö – yhteensä 11 pönttöä, joista useimmat saatiin viime viikonloppuna laitettua puuhun. Muutamat pitäisi kuitenkin saada korkeammalle – jopa viiteen metriin – ja vaikka se yhden kottaraispöntön osalta onnistui, loppuihin tarvitaan tikkaat, jotka piti siis lisätä hankintalistalle. Samalla ostettiin Juha Laaksosen ”Pihan linnut ja pöntöt” -kirja, joka onkin korvaamaton apu siihen, että pöntöt saa sijoiteltua oikeisiin paikkoihin ja korkeuksiin. Kuinka kaukana toisistaan tietyn lajin pönttöjen pitää olla toisistaan vai pitääkö niitä olla useampia rinnakkain? Pitääkö pönttöjä olla useampia – esimerkiksi varpuspöllö tarvitsee lähelle toisen pöntön ruokavarastoksi. Pitääkö pönttöön laittaa purua tms sisään kuten pöllöille? Mistäpä näitä kaikkia voisi tietää muuten? Ehkäpä jatkossa pönttöjä voi myös rakentaa itse – tulisi ainakin edullisemmaksi.

Ostettiin myös uusi oravankestävä iso ruokintalaite, että ruokaa varmasti riittää koko viikoksi. Ruokinta on paikalla ollut jo loppusyksystä asti ja paikalla käy runsaasti tinttejä, runsaslukuisimpina sini- ja talitiainen, mutta myös hömö-, kuusi- ja töyhtötiainen käyvät aterioimassa ja puukiipijä. Sunnuntain lintubongaukseen porukka ei tietysti suvainnut tulla, joten bongauksen tulokseksi kirjattiin kymmenkunta sinitiaista, vajaa 10 talitiaista, puukiipijä, käpytikka läheisestä lahopuusta ja yli lentänyt korppi, joka onkin aina paikalla.

 (Erkki Pöytäniemi)

Pulkka olisi ollut parempi kuljetusväline, mutta onneksi lunta oli aika vähän.

 (Erkki Pöytäniemi)

2 pikkutiaispönttöä ja neljä tiaispönttöä 32 mm lentoaukolla, mustarastaslaatikko, 2 kottaraispönttöä, varpuspöllö, uuttukyyhky, jonka päällä leppälintu.

 (Erkki Pöytäniemi)

Toinen kottaraispönttö pääsi jo puuhun, mutta toista varten tarvitaan tikkaat.

Näyttökuva 2015-01-28 kello 17.54.56

Otin jokaisesta ripustetusta pöntöstä kuvan iPhonella, jolloin ne saa myös kartalle.

 

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!