Esittely:

Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua permakulttuuriin, sen suunnittelumenetelmiin, periaatteisiin ja työkaluihin käytännönläheisellä tavalla. Kurssin paikkana toimii Iso-orvokkiniitty – permakulttuuriprojekti, jossa Erkki ja Marja kehittävät permakulttuuria pohjoisiin olosuhteisiin. 

Kurssilla käsitellään kokonaisvaltaisesti, miten permakulttuuria voidaan soveltaa ruuan tuotannossa, asumisessa, omavaraisessa energiantuotannossa ja sosiaalisessa elämässä. Kurssi sisältää sekä teoriaa ja että käytännönläheisiä harjoituksia, joissa tutustutaan Iso-orvokkiniityn ratkaisuihin ja osallistujat  työstävät halutessaan omia projektejaan oppimansa perusteella. 

Opettajat:

Kurssin opettajina toimivat Marja Nuora, Erkki Pöytäniemi ja Pinja Pöytäniemi. Marjalla ja Erkillä on tutkinnot maatalousalalta ja vuosien kokemus luomuelintarvikealalta. Marja toimii maisemansuunnittelijana ja Erkki on luomualan yrittäjä. Permakulttuurista Marja ja Erkki innostuivat 2013 ja he aloittivat oman permakulttuuriprojektinsa 2014 ostaessaan Iso-orvokkiniityn Karjalohjalta. Kumpikin on suorittanut permakulttuurin PDC-kurssin ja molemmilla on permakulttuuridiplomi tekeillä. Pinja on Marjan ja Erkin tytär, joka on ollut projektissa mukana alusta asti. Hän on juuri valmistunut kestävään maatalouteen keskittyvistä agrologin opinnoista permakulttuurin inspiroimana.

Iso-Orvokkiniitty

Iso-orvokkiniityllä kurssilaiset pääsevät tutustumaan ekologiseen elämäntapaan saviolkipaalitalossa, jossa sähkö tuotetaan aurinkopaneelein ja tuulimyllyllä, vesi tulee omasta kaivosta ja jätevedet käsitellään omalla tontilla pajukkopuhdistamossa. Tutustumaan pääsee myös mm mehiläishoitoon, sieniviljelmään, puutarhaan, ja nuoreen metsäpuutarhaan. 

Käytännönasiat:

Milloin: 20-21.8.2022, klo 10-17:30 

Missä: Iso-orvokkiniitty, Varkalahdentie 33, 09120 Karjalohja

Hinta: 80 €

Enintään joka kymmenes kurssilaisista voi osallistua alennettuun 20 € hintaan perustelluista syistä.

Kurssimaksuun sisältyy kahvit ja kasvis/vegaaninen lounas. Lauantaina sauna. Majoitus mahdollista teltassa Iso-orvokkiniityllä. 

Ilmoittautuminen 12.8.2022 mennessä maksamalla kurssin verkkokaupassamme

Tiedustelut puh. Pinjalle +358 50 304 5127 tai pinja.poytaniemi@gmail.com.

Linkki Iso-Orvokkiniityn kotisivuihin: https://iso-orvokkiniitty.fi

Yleisnäkymä Iso-orvokkiniitystä kesäkuussa 2022.
Iso-orvokkiniityllä on pidetty useita mm sieniviljelyyn, mehiläishoitoon ja rakentamiseen liittyviä kursseja ja työpajoja.

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!