Suomalaiset Tulisijat ry järjestää muurausleirin Iso-Orvokkiniityn savi-olkipaalitalossa Karjalohjalla.  Suomalaiset Tulisijat ry:n puheenjohtaja, arkkitehti, tulisijatutkija ja -suunnittelija Heikki Hyytiäinen kertoo: ”Leirin teemana on ”Ekologinen rakentaminen”.

Suomalaiset Tulisijat ry:n Karjalohjan muurausleiri pidetään ti 25. – pe 28.04.2017 Erkki Pöytäniemen ja Marja Nuoran savi-olkipaalityömaalla. Leiriin osallistuu kokeneita uunimestareita Suomesta, vieraita Saksasta ja nuoria muurareita eri puolilta Suomea. Heitä kaikkia kiinnostaa ekorakentaminen ja hyvä puulämmitys.

Leirillä muurataan kolme keskenään erilaista, yksilöllistä tulisijaa:

  • käyttövettä lämmittävä, vähäpäästöinen takkauuni (Tulisydän-takkasydän), n. 3000 kg
  • vähäpäästöinen pienleipomouuni, (uunin sisämitat 500 x 800, Tulisydän-tulipesä), n. 3000 kg
  • keittiöön uudentyyppinen puuliesi, n. 1000 kg

Iso-orvokkiniityn keittiössä on puuhella ja leivinuun

Muuraustyössä käytetään aitoa savilaastia ja savitulilaastia. Tiilihormit, jotka ovat osa talon lämmitystä, muuraa paikallinen muurari ennen leirin alkua.

Leiri on ammatti-, koulutus- ja yleisötapahtuma, jossa kehitetään tulisijoja muurarin, asukkaan ja ympäristön kannalta ja siirretään tietotaitoa uunimestareilta nuoremmille. Muuraustyö alkaa tiistaina ja silloin asennetaan tulisijoihin vähäpäästöiset Tulisydän-tulipesät. Työtä tehdään päivittäin klo 9-16, pe 9-17.

Rakennuttajat perivät leiriläisiltä 50 eur/hlö kurssimaksua (ei koske FF-jäseniä tai heidän työntekijöitään). Leirillä on FF-jäsenille maksuton työmaaruokailu, muille 10 eur/pvä. Siihen kuuluu aamukahvi/tee + sämpylä tms, lounas ja iltapäiväkahvi/tee + sämpylä tms. Majoitus on mahdollista ent. TTS Sammatin opiskelija-asuntolassa, Werlanderintie 170, 09220 Sammatti, hinta 70 eur/leiriaika.

Avoimet ovet Karjalohjan Iso-Orvokkiniityn muurausleirillä pe 28.4. klo 12 – 17

Kaikki ekorakentamisesta ja puulämmityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan muuraus- ja pinnoitustyöhön ja seuraamaan tietoiskuja. Ohjelma alustavasti:

  • klo 13.00 Pisla Oy, Mika Sandelin, Pislan tulisijatuotteet
  • klo 14.00 Suomalaiset Tulisijat ry / Heikki Hyytiäinen ”Toimiva puulämmitys”
  • klo 15.00 Natural Building Company, Paul Lynch ”Olkipaalirakentaminen”
  • klo 16.30 rakennuttajat Marja Nuora ja Erkki Pöytäniemi esittelevät olkipaalirakentamista ja kertovat tulevista kursseista
  • klo 12.00 – 17.00 muurarit antavat tulisijaneuvontaa ja esittelevät työtään

Suomalaiset Tulisijat ry:n jäsenet ovat tulisijamuurareita, tulisija-, materiaali-, komponenttivalmistajia ja alan asiantuntijoita. Sen yhteistyökumppaneita Karjalohjan leirillä ovat mm. Tiileri, Wienerberger Oy, Pisla Oy ja The Natural Building Company. Yhdistys koordinoi ja rahoittaa tutkimusta, hoitaa tulisijoihin liittyvää tiedotustoimintaa ja -neuvontaa, seuraa normistojen ja säädösten kehittymistä ja informoi niistä jäseniään ja kuluttajia

Lisätietoja: Suomalaiset Tulisijat – Finnish Fireplaces ry., www.tulisijat.tv, puheenjohtaja Heikki Hyytiäinen, heikki.hyytiainen@tulisydan.fi tai Iiro Sahramaa/Tulisydän Oy, iiro.sahramaa@tulisydan.fi, puh. 040 500 3053 sekä tiedottaja Marja Salmenmäki, 040 900 5157, salmenmaki@hotmail.com

 

Jos halaut ilmottautua leirille ole yhteydessä Marja Nuoraan marja@kurmakka.fi tai Marja Salmenmäkeen (tiedot yllä)!
Tai ilmoittaudu maksamalla kurssi- ja ruokamaksu verkkokaupassamme.

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!