Maaliskuussa 2016 järjestimme Fiskarsin Cafe Antiquessa ”Biodling i topplistkupor” -kurssin ja 9.4. pidin ”Mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesillä” -kurssin Sammatissa. Molempien kurssien jatkona oli tarkoitus pitää työpaja Patrickin johdolla Iso-orvokkiniityllä 2.7. Patrick joutui kuitenkin perumaan tulonsa, joten pidän työpajan itse ja se pidetään niin ollen kokonaan suomeksi. Työpajaan voi ilmoittautua verkkokaupassamme. Patrickin työpajaan jo ilmoittautuneet saavat häneltä maksunsa takaisin. Työpaja on nyt hiukan edullisempi, kun hintaan sisältyy nyt kahvit ja keittolounas, jotka olisivat muuten olleet erikseen maksettavia.

Työpajassa ei käydä läpi niinkään teoriataustaa vaan käsitellään nimenomaan käytännön mehiläishoitoa ylälistapesillä vuodenkierrossa. Tavoite on käsitellä niitä asioita, jotka ovat tarpeellisia osata ja tietää mehiläishoitoa aloitettaessa ja ensimmäisen hoitovuoden aikana. Osallistuminen noihin aikaisempiin kursseihin ei ole vaatimus ja sitäpaitsi pidän varmasti ensi keväänä uuden teoriakurssin.

  • Ylälistapesä ja hoitovälineet
  • Mehiläisten hankkiminen ylälistapesään
  • Yhdyskunnan kasvattaminen talveutuskuntoon
  • Talveuttaminen
  • Kevättoimet
  • Yhdyskunnan kasvattaminen ja jakaminen, parveilun esto
  • Sadonkorjuu

Lisäksi käydään pesillä tekemässä normaali pesätarkastus (emo ok, munintaa) ja tehdään jaoke joko Farrar-pesästä ylälistapesään tai ylälistapesästä ylälistapesään tilanteen mukaan.

 (Erkki Poytaniemi)

Jaokkeen tekeminen Farrar-pesästä ylälistapesään vaatii hiukan veitsen käyttöä.

Ottakaa mukaan mehiläishoitopuku tai vähintäänkin mehiläishoitohattu, jotta voitte tulla pesille. Pari ylimääräistä pukua saattaa olla, mutta ei missän nimessä kaikille. Säävaraus.

 

Paikka: Iso-orvokkiniitty, Varkalahdentie 33, 09120 Karjalohja (kts kartta alla)

Aika: 2.7.2016, klo 9.30 – 16.00

Lisätietoja kurssista antaa Erkki Pöytäniemi
erkki (ät) kurmakka.fi
050 5505225

ILMOITTAUTUMINEN

Facebook tapahtuma

Kartta:

 

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!