Hyvää Uutta Vuotta kaikille, jotka seuraavat meidän touhuja!

Kuten tarkkaavaisimmat ovat ehkä huomanneet me molemmat – siis Marja ja Erkki – teemme parhaillamme permakulttuuridiplomejamme. Diplomihan kuuluu permakulttuurin koulutusjärjestelmään sikäli, että vain diplomin haltija voi olla vastaava opettaja ns PDC kurssilla eli 10 pv pituisella permakulttuurin peruskurssilla. Diplomin haltijoita ei Suomessa juuri ole – ensimmäinen Suomessa diplomin suorittanut vuosikausiin oli Suomen Permakulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Domink Jais, joka esitteli diplomityönsä Permakulttuuriyhdistyksen syyskokouksessa Tampereella 13.11.2021. Hänen diplomityöhönsä voi tutustua Beyond Buckthorns sivustolla. Beyond Buckthorn järjestää myös PDC kurssin kesäkuussa 2022, joten kannattaa pysyä kuulolla sen suhteen. Nyt siis meillä ja muutamalla muulla on tavoitteena Diplomi, jolloin lähivuosina Suomessa on toivottavasti useampia aktiivisia diplominhaltijoita ja saadaan myös aktivoitua suomenkielistä kurssitoimintaa.

Aloitin Diplomin tekemisen jo tammikuussa 2018 ja julkaisin siihen liittyen ensimmäiset artikkelit täällä iso-orvokkiniitty.fi sivustolla. Kaikki diplomiin liittyvät artikkelit ovat englanniksi, koska diplomintekijän tutoreiden (ohjaajien) on myös oltava diplominhaltijoita ja suomenkielisiä tutoreita ei siten ole tarjolla. Joulukuussa siirsin diplomityön omalle sivustolleen, jotta pystyin antamaan sille selkeämmän oman rakenteen (poistin ko artikkelit täältä). Sivusto on nyt tässä.

Diplomityölle on tietyt vaatimukset, joihin voi tutustua Nordic Permaculture Academyn sivuilla tai Iso-Britannian Permaculture Associationin Diploma sivuilla. Lyhyesti kuvattuna Diplomityö koostuu kymmenestä permakulttuurisuunnitelmasta, mitä kutsutaan portfolioksi. Ne ovat usein jonkin paikan suunnitteluun liittyviä, mutta ne voivat olla myös muuta suunnittelua (esim kursseja, tapahtumia, liiketoimintaa jne), mistä on Dominikin portfoliossa on hyviä esimerkkejä. Minun tapauksessa kysymyksessä on Iso-orvokkiniityn permakulttuurisuunnitelma, jolloin portfolio koostuu siihen liittyvistä osasuunnitelmista. Olen jo tehnyt Iso-orvokkiniittyyn liittyen kartoitusartikkeleita (Survey) pohjaksi osasuunnitelmille. Tänään julkaisin ensimmäisen version osasuunnitelmasta liittyen veteen ja lammikoihin (Water and making ponds).

Diplomin tekeminen ei siis ole mikään pikkujuttu, mutta toivon, että minulla on tänä vuonna siihen aikaisempaa enemmän aikaa ja saan sitä vietyä hyvin eteenpäin. Samalla se tietenkin palvelee oikeasti suunnittelutarpeitamme Iso-orvokkiniityllä.

Tervetuloa seuraamaan työn edistymistä! https://iso-orvokkiniitty.fi/dpaerkki/

Luonnos diplomityön etenemisestä.

Tilaa Iso-orvokkiniitty blogi! /Subscribe To OurBlog!

You have Successfully Subscribed!